Hovězí vývar
děláme každý jiným způsobem, někdo ho dělá jako maminka nebo babička, já jsem si ho postupem let vylepšila svými nápady. A myslím, že finální verze je ta pravá.
2 morkové kosti
400g hovězí zadní
4 kuličky nového koření
10 kuliček pepře
2 bobkové listy (střední)
1 cibule
1 paprika (červená kápie je nejlepší)
5 stroužku česneku
2 mrkve
1/2 celeru
libeček na dokončení
a trochu bujónu od Nahrin
Používám střední hrnec, kde dám všechny suroviny (kromě česneku a bujónu a libečku to dávám na závěr)
To vše vařím pod poklicí zhruba 3 hodiny (na varné desce stupeň 6). Nedělám ani játrovou zavářku, protože se tam udělá zákal. Uvařím nudle.
mňam, úplně jsem na ni dostala chuť. Kapii jsem tam nikdy nedávala, ale vyzkouším. Dík za radu. Ewa
OdpovědětVymazat