pátek 31. srpna 2012

Hovězí vývar


děláme každý jiným způsobem, někdo ho dělá jako maminka nebo babička, já jsem si ho postupem let vylepšila svými nápady. A myslím, že finální verze je ta pravá.

2 morkové kosti
400g hovězí zadní
4 kuličky nového koření
10 kuliček pepře
2 bobkové listy (střední)
1 cibule
1 paprika (červená kápie je nejlepší)
5 stroužku česneku
2 mrkve
1/2 celeru
libeček na dokončení
a trochu bujónu od Nahrin

Používám střední hrnec, kde dám všechny suroviny (kromě česneku a bujónu a libečku to dávám na závěr)
To vše vařím pod poklicí zhruba 3 hodiny (na varné desce stupeň 6). Nedělám ani játrovou zavářku, protože se tam udělá zákal. Uvařím nudle.






1 komentář:

  1. mňam, úplně jsem na ni dostala chuť. Kapii jsem tam nikdy nedávala, ale vyzkouším. Dík za radu. Ewa

    OdpovědětVymazat