středa 10. července 2013

Kardinálovy řezy


jsou úžasně lehké a vhodné k letním dnům. Jsou rychle a jako náplň si můžete dát co Vás jen napadne od zakysané smetany, ricotty, masracpone nebo jen šlehačky a lahodného ovoce. Tak zkuste zcela jednoduchý recept.

Piškotové těsto:
1 celé vejce
2 žloutky
50 g cukru krupice
40 g hladké mouky

Sníh:
3 bílky
100g cukru krupice

Náplň dle libosti

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku. Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova. Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme. Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat